Gönderen Konu: Bilim Şehitleri Anısına  (Okunma sayısı 140 defa)

Çevrimiçi admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 168
  • Fizik
    • aibü
Bilim Şehitleri Anısına
« : 01 Aralık 2009, 02:01:10 »
Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen unutmadık sizleri, mekanınız cennet olsun!
Allah gani gani rahmet eylesin...

Ben o günden beri doğum günlerimi hep buruk kutluyorum, aynı amaçta çalıştığımız arkadaşlarımız, hocalarımız maalesef 30 Kasım 2007 günü talihsiz kaza sonucu hayatlarını kaybettiler.
Ruhunuz Şâd Olsun, Bilim Şehitleri!!!

Çevrimiçi admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
SDÜ'den Bilim Şehitleri İçin Anıt
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2009, 02:09:56 »
SDÜ'den Bilim Şehitleri İçin Anıt

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta�daki uçak kazasında hayatını kaybeden 6 bilim insanı için Doğu Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi önündeki alana anıt ve park yaptırdı. Prof. Dr. Engin Arık�ın büstünün yer aldığı parkta Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan ve Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat�ın isimlerinin bulunduğu kaideler yer alıyor.

Anıt ve Parkın açılış törenine SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erol Keskin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, dekanlar, müdürler ile uçak kazasında hayatını kaybedenler bilim adamlarının yakınları katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak uçak kazasında hayatını kaybeden ve parka ismini veren Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık�ın eşi Prof. Dr. Metin Arık konuştu. Arık, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar başta olmak üzere anıtın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Şehit olan bilim insanlarımızın ülkemiz için önemli değerler olduğunun altını çizen Arık, �Engin Arık�ın vefatı toplumda çok ses getirdi. Engin, ilk olarak bize kaybettiğimiz değerleri hatırlattı. Neydi bunlar? Çok bilmek, çok çalışmak ve çok öğretmekti. Burada önemli olan öğrenilen bilgiler ışığında dik durmak ve esen rüzgarlar önünde eğilmemekti. Yapılan çalışmalar Türk gençlerine örnek olacak nitelikteydi. Bir diğer dikkat çekmek istediğim konu ise bu uçağın düşmesinde meydana gelen dikkatsizliklerin bir daha yaşanmamasıdır. Bir gözetleme kulesinin üstüne bir kırmızı ışık dikmek bu kadar zor olmamalı. Bu konularda dikkatli olmak gerekir. SDÜ başından beri göstermiş olduğu hassasiyetle önemli bir duruş sergilemiştir. Tüm çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.�dedi. Ardından konuşan Türk Hızlandırıcı Merkezi Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı Proje Yürütücüsü Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Yavaş ise bilim insanlarına göstermiş olduğu ilgiden dolayı SDÜ�ye teşekkür ederek bu tür üzücü olayları bir kez daha yaşamak istemediklerini belirtti.

Yavaş, �30 Kasım 2007 tarihi hayatımızın en acı günü olarak hafızamıza yer etti. Çalışmalarımızın sonucunu paylaşıp geleceğe yönelik planlar yapmak için toplanan ekibimizi elim bir uçak kazası sonucu kaybettik. Merkezimiz inanmış, çalışkan ve işini seven insanlardan oluşuyordu. Ortak idealler doğrultusunda çalışıyorduk. Hepimizin acısı büyüktür. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.�diye konuştu.
Bilim şehitlerini yad ederek konuşmasına başlayan SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erol Keskin ise, �Bugün burada 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta'daki elim bir uçak kazası sonucu aramızdan ayrılan 6 değerli bilim insanımız anısına yaptırılan park ve anıtın açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 6 değerli bilim şehidimizi huzurlarınızda minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. Kaza sonrasında üniversite rektörlüğümüz tarafından içinde bulunduğumuz alanda oluşturulan Prof. Dr. Engin Arık Parkı ve Anıtı, 6 bilim şehidimizin sonsuza dek unutulmaması amacıyla yaptırılmıştır. Anıt�ta projenin yürütücüsü Prof. Dr. Engin Arık hocamızın bir büstü ile diğer çalışma arkadaşlarının ad, doğum ve ölüm tarihlerinin yer aldığı kaideler bulunmaktadır.
Anıt�ta ayrıca siyah mermer üzerine; �Bu anıt ülkemize bir Türk Hızlandırıcı Merkezi kazandırmak üzere bilimsel çalışmalar yürütürken, 30 Kasım 2007�de Isparta�da elim bir uçak kazasında yaşamını yitiren değerli bilim insanlarımız Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat�ın anısına yapılmıştır� yazısı yer almaktadır.
Bu anıtın yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve siz misafirlerimize üniversitem adına teşekkür ediyorum. Bilim şehitlerimizin ruhları şad olsun.�şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Engin Arık�ın eşi Prof. Dr. Metin Arık, büstün açılışını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ömer Yavaş ile Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ�ın eşi Hayrettin Boydağ kaidelerin; SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erol Keskin ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ise yazıt bölümünün açılışını birlikte yaptılar.
Daha sonra Prof. Dr. Ömer Yavaş tarafından hazırlanan Türk Hızlandırıcı Merkezi�nin çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi davetlilere izletildi. Ardından düzenlenen kokteyle geçildi.

RUHUNUZ ŞÂD OLSUN!!!

Çevrimiçi admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
Bilim Şehitleri Anısına
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2010, 00:18:03 »
Ben hiç unutmadım 30 Kasım 2007'nin ertesi sabahını ;aldığımız şok edici haberle yaşadıklarımızı, üzüntü ile cevapsız telefonların bir daha hiç açılmayacağını öğrendiğimiz günü...

Ankara da bir konferansta iken aldığım hocalarımı , arkadaşlarımı , üstadlarımı bir daha göremeyeceğimi öğrendiğim o günü hiç unutmadım, Türk Bilimini Dünya'ya tanıtmak uğruna oldukça yol kat etmiş insanlar yanlarında öğrencileriyle BİR PİLOT HATASI sebebiyle geçirdikleri uçak kazasında hayata veda edişlerini HİÇ UNUTMADIM!

Bilime önem veren toplumumuzda YANKI UYANDIRAN bu önemsiz haberi bu kadar yoğun haber yapmaya gerek yok YANKI YAPMAZ!
Gidenler Kim ki!

Zaten yerleri iyi demek ki dönmediler...