Reklamlar
En Cazip Avantajlarla Cep Telefonları 

Gönderen Konu: BOLU’DA HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!  (Okunma sayısı 1659 defa)

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 212
  • Fizik
    • aibü
BOLU’DA HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!
« : 15 Ocak 2012, 02:41:30 »
BOLU’DA HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!

Az önce sosyal medya da  #bolubarinagi kelimesinin GÜNDEM olduğunu gördüm ve şaşkınlıkla yazılanları okudum. Kısa bir araştırmadan sonra HAYTAP ekibinden bir arkadaşın bloğuna ulaştım. Yazısını aynen iletiyorum, bu üzücü durumun takipçisi olacağım sizlerinde hassasiyetini rica ediyorum!

SİZ HİÇ KAR ALTINDA BİR METRE ZİNCİRLE BAĞLANIP SOĞUKTAN DONARAK CAN VERDİNİZ Mİ?

kaskatı kesilmiş bedenini okşayıp ” bu barınaktaki en şanslı köpeksin sen ” deyip yanından ayrılalı daha bir saat olmadı… fotoları yükleyip çıktı almak için nete bağlanabileceğimiz bir yere geldik.. nöbetçi savcılığa ifade vermek üzere netten çıkıyoruz.. LÜTFEN TEPKİ VERİN…ve lütfen yarın size en yakın bakımevine gidin.. Bakımevlerine gidin , gidin şu lanet olası bakımevlerine… gidin…

Ege Sakin
SON DAKİKA !

HAYTAP BOLU’DA / HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!

TELEFONLA BİZE ULAŞAN HAYTAP YAŞAM ARABASI EKİBİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZ BİLDİRİYOR…

“Saat 19.40 ….Kardan yollar kapalı…Aracımız barınağa çıkamadığından yürüyerek ulaştığımız barınaktaki manzara karşısında soğuktan değil dehşetten donduk…!

Köpekler kar altında. BİRER METRE ZİNCİRLE BAĞLI…ZİNCİRİN UCUNDA DONARAK ÖLEN KÖPEK VAR…!!

Kulübe yok; Sığınacakları BİR ÇATI YOK !

GÖREVLİ hiç kimse yok…

Hemen kente dönüp nöbetçi savcılığı suç duyurusunda bulunup, tüm yetkilileri harekete geçirmeye gidiyoruz….

Kente iner inmez fotoğrafları ulaştıracağız”

HAYTAP YAŞAM ARABASI EKİBİ : Ege Sakin, Şule Baylan, Semih İğdigül, Kazım Çağın

Çevrimdışı kübiş

• Çalışkan Üye
  • Site Puanı: 19
  • Fen ve Teknoloji Öğretmenliği
Ynt: BOLU’DA HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2012, 02:58:59 »
Bu ne vicdansızlıktır ! Bunu yapanları elime verseler hepsini acımadan o zincire bağlardım ki anlasınlar bir cana sadece insanların sahip olmadığını !
clklskz/ Sözlük

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
Bolu Barınağının ACİL ihtiyaçları DESTEK!
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2012, 04:59:09 »
Barınakta ki durumu oraya kontrol amacıyla giden ekibin blogundan aynen aktarıyorum, aibü öğrencileri şimdi sıra bizim!

Değerli Arkadaşlar, bildiğiniz gibi bölgede kış şartları çok ağır. Barınaksa içler acısı bir durumda…

Sosyal paylaşım sitelerinden ve telefon, e-posta yoluyla Bolu barınağındaki köpekler için yüzlerce ne yapabiliriz sorusu geliyor…

Bizler HAYTAP ekibi olarak durumu zor şartlar altında tesbit ettik kamuoyuna duyurduk ve şu anda yapılması gereken yasal işlemleri bitirdik. Yarın yerel yöneticilerle görüşmeye devam edeceğiz.

ANCAK YARIN SABAHTAN İTİBAREN

ACİL OLARAK:

1-Yakın çevrede oturan her hayvan dostunun mutlaka barınağı sürekli hale getirerek ziyaret etmesi ve denetlemesi gerekmektedir.

Açıktır ki yerel gönüllülerin katkı ve denetimleri olmadan bakımevlerinde iyileştirme mümkün değildir.

2- YİNE YARIN SABAHTAN İTİBAREN ACİL OLaRAK:

Bu soğukta beton üstünde, açıkta yatan hayvanlar için KULUBE  başta olmak üzere,

BATTANİYE

KARTON- GAZETE

TAHTA PALET

VE

MAMA  GEREKLİDİR.

Biz buradayken bizi yalnız bırakmayacağınızı, gerekli destek ve ihtiyaçlar ile yanımıza ulaşacağınızı umut ediyoruz. Yarın için irtibat tel.

o507 510 23 30

Biz Bolu’ dan ayrıldığımızda yerel gönüllülerle gerekli irtibat noları daha sonra iletilecektir.

Ege Sakin Bitikli , Şule Baylan, Semih İğdigül, Kazım Çağın

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
Bolu Hayvan Barınağı'ndan Son Gelişmeler
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2012, 09:08:54 »
Bolu Barınağında yaşanan bu durum beni oldukça üzdü, İstanbul da BOLU'ya gelmemek için şuan zor duruyorum emin olun. HAYTAP ekibi tesadüfen denetime gitmemiş olsaydı durumun vahimliğini düşünemiyorum bile!!!

Şu adresden edindiğimiz son gelişmeleri aynen aktarıyorum;

Bolu Hayvan Barınağı'ndan Son Gelişmeler

HAYTAP Gn.Bşk.Yrd. Nesrin Çıtırık olayla ilgili bir noktaya daha dikkat çekti:

"Bolu barınağında zincirle bagli olan kopeklerin belediye tarafından zincirlerinin acilip kapalı alanlara alindigi bilgisi geldi. Hayvan severler, bu hayvanlarin bir sekilde yok edilecegi endisesinin yaninda, aniden kapatıldıkları zaten cok kalabalik olan alanlarda parcalanmalar olacagi endisesini de dile getirdiler.

Hayvan severler bu aciktaki kopeklerin ustlerine koruma yapilarak oraya karlarin girmesini engellemek icin defalarca belediyeye muracaat etmisler ama belediye dikkate almamis. Zaten kapasitesinin cok uzerinde kopek barinaga tikilmis durumda. Bolu'da sokaklarda hic kopek yok. Belediye baskani sokaklarda kopek gormek istemiyor cunku. Fakat hapsettigi hayvanlari da bu sekilde kara yagmura mahkum ediyor. Zaman zaman da uzaklara issiz alanlara atildiklari sikayetleri bize ulasmisti."

Bu canların daha iyi bir bakıma kavuşturulabilmesi için sizlere ihtiyacı var! Lütfen arayın! Lütfen bu canların sesini duyurun!
Siz tepki göstermezseniz onlar ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEKLER!

BİMER'e ihbar etmeyi unutmayın. Ne kadar çok şikayet ve tepki gösterirsek o kadar yankı uyandırırız:

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

Çevrimdışı kübiş

• Çalışkan Üye
  • Site Puanı: 19
  • Fen ve Teknoloji Öğretmenliği
Ynt: BOLU’DA HAYVAN BARINAĞI BİR FACİA !!!
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2012, 16:11:28 »
Arkadaşlar kampüste sosyal aktivite merkezinde karton gazete vs. toplanıyor barınağa göndermek için. Yetkili kişileri aradım birkaç saat sonra tekrar iletişime geçeceğiz aktivite merkezinden gelip alacaklar. Yukarıdaki gerekli malzemelerden bulup ulaştırmak isteyenler aktivite merkezine bırakabilirler.
clklskz/ Sözlük