Reklamlar

Gönderen Konu: Devlet Burs hangi durumlarda kesilir?  (Okunma sayısı 135 defa)

Çevrimdışı Lacrimosa

• Yeni Üye
  • *
  • Site Puanı: 0
  • S.ö.b
Devlet Burs hangi durumlarda kesilir?
« : 27 Ocak 2012, 16:28:25 »
Merhaba
Devlet bursu hangi durumlarda kesilir bilen var mı?
birkac forumda alttan maximum 4 yada 5 ders olması durumunda bursun kesıldıgını yazanlar olmus.
Bir dönemde maximum 3-4 ders mı yoksa toplamda mı 4-5 ders?  :-X

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 193
  • Fizik
    • aibü
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2012, 18:05:41 »
Merhaba
Devlet bursu hangi durumlarda kesilir bilen var mı?
birkac forumda alttan maximum 4 yada 5 ders olması durumunda bursun kesıldıgını yazanlar olmus.
Bir dönemde maximum 3-4 ders mı yoksa toplamda mı 4-5 ders?  :-X

Merhaba,
Aldığınız BURS özel bir şart / nitelik taşımıyorsa bilinen öğrenim sürecinde bursunuz kesilmez ancak Devlet Bursu'ndan kastınız nedir?

Çevrimdışı Lacrimosa

• Yeni Üye
  • *
  • S.ö.b
Ynt: Devlet Burs hangi durumlarda kesilir?
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2012, 20:28:00 »
Geri ödemesiz olandan.sanırım adına basbakanlık bursu dıyorlar?

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2012, 20:39:12 »
Üniversite giriş yılınızı, bölümünüz ve bulunduğunuz dönemi ve üniversite eğitiminizde aldığınız (var ise) cezai işlemleri belirtirseniz konuyu daha doğru biçimde cevaplayabilirim.

İyi Forumlar

Çevrimdışı Lacrimosa

• Yeni Üye
  • *
  • S.ö.b
Ynt: Devlet Burs hangi durumlarda kesilir?
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2012, 20:43:08 »
2010 girişliyim.sınıf öğretmenliği bölümünde okuyorum.1. sınıftan yalnızca 1, 2. sınıfımında ılk dönemımden de 2 dersım kaldı alttan. 3 derste kesılır dıyor bir arkadasım.bu ne demek? bir dönemde 3 ders mı yoksa toplamda 3 ders den kalmak mı? Tesekkur ediyorum

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2012, 22:11:03 »
24.08.2004 tarihli 25563 sayılı resmi gazete de yayınlanan YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ uyarında ve 14/6/2008 tarihinde 26906 sayı numarasıyla değişikliğe uğramış Madde 24 durumunuza hitap ediyor;
Alıntı
YEDİNCİ BÖLÜM
Bursun Kesilme Durumları
Başarısızlık Sebebiyle Bursun Kesilmesi

Madde 24 — (Değişik:RG-14/6/2008-26906) Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir.
Bursu kesilen öğrencilere, burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Konuya netlik kazandırmayan yönetmelik haricinde konuya dair bilgili birkaç kişiye danıştım, henüz cevabi bilgiyi iletmediler ancak 3 dersin baraj 4 ve üstü ders başarısızlığı getiriyor diye bir bilgi aldım, bilgiyi teyit etmeye çalışacağım.

Umarım bursunuza zarar gelmez ve kısa zamanda dersleri başarı ile tamamlarsınız.

İyi Forumlar

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Fizik
    • aibü
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2012, 22:29:09 »
Devlet Burs hangi durumlarda kesilir konusuna dair açıklama;

Yönetmelikte belirtilen başarısızlık ibaresi 4 ve üzeri dersten öğrenim yılı sonunda BAŞARISIZ olma durumudur.

Öğrenim yılı tüm öğrencilerin notlarının teslim edilip YÖK sistemine aktarılması ile gerçekleşir ki üniversitemiz için Yaz Okulu uygulamasının sonrasında mümkündür bu durum.

Alıntı
Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere, burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

Yukarı da yönetmelik maddesinden aldığım bir kesitte de belirtildiği gibi olurda bursunuz İPTAL olursa KREDİ'ye dönüşüyor, siz süreci yine BURS alarak geçiriyorsunuz ancak GERİ ÖDEMELİ oluyor.

Başarılı bir öğrenim hayatınız olması temennilerimle...