Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sanal Kampüsu
Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
Reklamlar
»
ÖZEL KÖŞELER
»
ÇIKMAZ SOKAK
(Moderatör:
ysfarsln
) »
SİL BAŞTAN TEKRAR
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: SİL BAŞTAN TEKRAR (Okunma sayısı 503 defa)
ysfarsln
Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
27
Türkçe Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
:
12 Ekim 2009, 17:29:28 »
Haydi Baştan yaşayalım hayatı!
Yeniden doğalım önce. İsteklerimizi, dertlerimizi anlatmaya ağlayarak başlayalım. Öyle içli ağlayalım ki… Ta uyuyana kadar ağlayalım. Ağlamayı kesmek, mutlu olmak için annemizin kucağı yeterli olmalı. Annemizden başkası bizi kucağına almamalı bence. Annemizin o sıcacık kucağında mışıl mışıl bebekler gibi uyumayı tekrar yaşayalım.
Eve gelen her misafirin, bizim bir küçük tebessümümüz için şekilden şekle girip yaptığı türlü maymunluklarla eğlenelim. Sonra ilk kez gördüğümüz sakallı amcadan korkup ağlayalım ki üzerimizdeki üzerimizdeki ilginin boyutunu ve yönünü değiştirip krallığın tadını çıkaralım.
İlk dişimizi çıkardığımızda otuz iki dişimiz varmış gibi kocaman sırıtalım ki herkes görsün ne kadar büyüdüğümüzü. Büyüklüğün keyfini yaşamaya işte tam bu zamanda başlayalım.
Hayata ilk karşı koyuşumuzu sahneleyelim cesurca. Bütün koşmayı bildiği halde yatmaktan geri kalmayanlara inat ilk adımımızı atalım. “Hey dünya! Sen de ancak ben kadar büyüksün zaten.”
Konuşalım. Susmamacasına konuşalım. Konuştuklarımızın karşımızdakilerce sadece su, mama, çiş ve uyku isteği olarak algılanmasına inat dünya görüşümüzü yansıtalım o ufacık penceremizden.
Soru sormaktan hiç bıkmadığımız yaşları yeniden yaşayalım mesela. Öğrendiğimiz her bir şeyi bıkmadan usanmadan, sanki hiç bilmiyormuş gibi yine soralım.
Çizgi film izlemeyi hayatımızın en önemli işi saymanın zevkini tadalım. Sabahın köründe Küçük Golcü Tsubasa’dan başkasının bizi yataktan kaldıramamasını tekrar tekrar yaşayalım. En büyük zevkimizse bize göre paradan daha değerli olana tasoları biriktirmekti ya hani? Tasoları yine kimseyle paylaşmayıp yorulana kadar tek başımıza oynayalım.
Komşumuzun kız çocuğuna, sadece kız olduğu için sinir olalım. Sinir olmamız için aslında bir neden yoktur ama olsun yine de sinir olalım. Genelde büyüdüğümüz zaman ilk aşık olduğumuz kişi olurlar. Şimdi bence işin orasını hiç karıştırmayalım.
…
Hayata yeniden başlayabildik, o zaman hayatın istediğimiz yerinde istediğimiz kadar kalabilelim. Bedenimiz büyüse de ruhumuzu çocukluğumuzun geçtiği o küçük meyve ağaçlarıyla dolu bahçede bırakalım. Bedenimiz hayat denen zorlu maratonda koşarken ruhumuz bir çocuk misali coşsun.
Büyük görünmeye çalışanlara inat hep çocuk kalalım.
Lacrymosa
ibulu
Site Puanı:
2
Sınıf Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #1 :
12 Ekim 2009, 18:03:13 »
"Çocuk gibisin" lafını hep küçümseyerek kullanırız ama; ne mutlu ki büyüdükçe çocukluğumuzu saklayabiliyorsak
ysfarsln
Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
27
Türkçe Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #2 :
12 Ekim 2009, 18:06:29 »
çocuk kalabilmek gerek.. ben şahsen bana çocuk gibisin denildiği zaman alınmıyorum..
karamel
Yeni Üye
Site Puanı:
0
Fen ve Teknoloji Öğretmenliği
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #3 :
13 Ekim 2009, 23:14:54 »
güzel yazmışsın yusufcum
özellikle de "Çizgi film izlemeyi hayatımızın en önemli işi saymanın zevkini tadalım." sözü çok hoşuma gitti
ysfarsln
Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
27
Türkçe Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #4 :
14 Ekim 2009, 23:03:39 »
şahsen o zamanlar hayatımın en önemli işi oydu
beğenin için teşekkür ederim
uA_dCey
Emekli Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
75
İşletme i.ö. (mezun)
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #5 :
16 Ekim 2009, 23:36:49 »
Alıntı yapılan: ysfarsln - 12 Ekim 2009, 18:06:29
çocuk kalabilmek gerek.. ben şahsen bana çocuk gibisin denildiği zaman alınmıyorum..
alınılcak bir şey değil ki zaten, ne güzel işte, insanın çocuksu bir yönü olmalı herzaman
yazı da çok iyi
Hiç kimse ağlamaya değmez,ağlamaya değenler zaten ağlatmaz eğer birgün ağlaman gerekirse başını dik tut ki gözyaşların seni ağlatan kişi gibi alçalmasın!!!
BitteR
Yazar
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
81
Okul Öncesi Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #6 :
16 Ekim 2009, 23:55:16 »
bir öğretmen adayı olarak çok güzel bir bakış açısına sahipsin güzel yansıtmalar için tebrik ediyorum seni yusuf (:
imza: .
ysfarsln
Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
27
Türkçe Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #7 :
19 Ekim 2009, 22:16:12 »
teşekkür ederim beğenileriniz için
elifff
Yeni Üye
Site Puanı:
1
ilköğretim matematik öğretmenliği
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #8 :
23 Eylül 2011, 21:50:32 »
Komşumuzun kız çocuğuna, sadece kız olduğu için sinir olalım. Sinir olmamız için aslında bir neden yoktur ama olsun yine de sinir olalım. Genelde büyüdüğümüz zaman ilk aşık olduğumuz kişi olurlar. Şimdi bence işin orasını hiç karıştırmayalım.
gercekten güzel olmuş
yine yeni yeniden...
ysfarsln
Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
27
Türkçe Öğretmeni
SİL BAŞTAN TEKRAR
«
Yanıtla #9 :
24 Eylül 2011, 00:18:38 »
Sanırım başından böyle bir şey geçti.
Beğenmene sevindim. Foruma da hoş geldin.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
»
ÖZEL KÖŞELER
»
ÇIKMAZ SOKAK