Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sanal Kampüsu
Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
»
KANTİN
»
ERKEK DÜNYASI
»
Modern gibi kadın
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Modern gibi kadın (Okunma sayısı 84 defa)
ftmcr
Emekli Admin
ibukampus Demirbaşı
Site Puanı:
251
Matematik Öğretmeni
Modern gibi kadın
«
:
22 Aralık 2009, 23:20:31 »
''Neymiş? Modern kadınmış! Yaa bırak Allah aşkına! Bırak yaa! Sen modern olacağına,çağdaş olacağına önce kadın ol da beni evde tut. Yapı itibariyle evcimen bir kişi, hayat felsefesi 'Akşam eve dönerken BİM'den yarım kilo peynir alayım da evimde sevdiğimle, eşimle paylaşayım' olan bir kişi olmama rağmen, bugün ben senin yüzünden gözü dışarda bir adam oldum çıktım. Arkadaş, insanda biraz düşünce, duyarlılık olur. 'Bu adam niye suskun, aç mı, açıkta mı, neyi var? diye bir kere düşünür. Ama sende o duyarlılık nerdee!Şu Raskolnikov'a verdiğin değeri bir gün bana verdin mi? Erkeğim kızım, ben ilgi beklerim, alaka beklerim, övülmek isterim. Evet saf ve katıksız bir erkek, tıpkı Anadolu gibi...''
Bu konuşmayı modern kadına yapabilmeyi ne çok isterdim ama ne yazık ki olmadı. Yapı itibariyle tırt birisi olduğum için zamanında ağzımı açıp da iki çift laf edemedim.
Oysaki ilişkimizin başında aradığım zeki kadını bulduğum için ne kadar da mutluydum. Kitapla, konserle, müzikle, sinemayla yoğrulmuş dolu dolu kırk beş gün geçirmiştik. Gündüzleri çeşitli etkinliklere gidiyor, akşamları ise birer kadeh eşliğinde sinemadan, tiyatrodan, okuduğumuz kitaplardan bahsediyorduk. E tabii haliyle benim bilgi dağarcığım biraz kıt olduğu için kırk beş gün sonra tükendim, hafif teklemeye başladım. Ben durumu kurtarmak için konuyu aşkımızın yüceliğine, görkemliliğine getirmeye çalıştıkça o yanaşmıyor, sürekli Fransız sinemasındaki Yeni Dalga akımından, Pasolini sinemasının grotesk anlatımının çarpıcılığından filan bahsediyordu. Bunun üzerine bende başladım onaylamaya. Mesela o, Çehov tiyatrosunun taşra boğuntusuyla beraber gelecek umudunu sürekli ön plana çıkardığın mı söylüyor? Ben hemen ''Tabii canım, Çehov hep öyledir zaten'' diyordum. Ya da Kieslowski'nin ''Üç Renk'' üçlemesindeki Beyaz'dan Kırmızı'ya nazaran daha çok zevk aldığını mı söylüyor? Ben hemen''He valla!Bi tane film çekti hemen g... kalktı itin'' diye ona destek veriyordum. Hep onay, hep onay, tabii o da bi yere kadar. Baktım hafiften kıllanmaya başladı, hemen mahalleden çocukluk arkadaşım Yusuf'u yardıma çağırdım. ''Abi'' dedim'', durum böyle böyle... Ben iyice tırta bağladım, hayır seviyorum da... Yoksa inan çekilecek çile değil benimkisi'' dedim. ''Ben ne yapabilirim?'' dedi. Önce sen kültürlü adamsındır diye bi güzel gazladım Yusuf'u, sonra sadede geldim. ''Yusuf'um şöyle okuduğun kitaplardan, ne bileyim izlediğin filmlerden falan bana birşeyler anlatsan da ben de sanki onları ben okumuşum, ben izlemişim gibi benim manitaya anlatsam. Bak bu akşam buluşucam, çabuk anlat birşeyler '' dedim. ''Abi anlatırım da şimdi böyle birdenbire 'ha' deyince aklıma gelmiyor ki'' dedi. ''Hadi be kanka sen bulursun'' diye ısrar ettim. Bunun üzerine ''Abi ne bileyim yaaa, offf yaaa'' diye havalara girdi bu. Yusuf'un bu cibiliyetsiz tavrı kanıma dokundu, sitem edeyim derken, sitemin dozunu artırdım, açtım ağzımı yumdum gözümü.' 'Lan şerefsiz! Orda burda 'Ben,Kim Beş Yüz Milyar İster'de 16 milyara jokersiz gelecek adamım' diye hava atmasını biliyorsun da şimdi sana işimiz düştü diye mi bilmiyorsun lavuk!?' diye haykırdım. Küfürleştik,bir daha Yusuf'la görüşmemeye karar verip doğruca modern kadınla buluşmaya gittim.
Baktım iş başa düştü, beynimdeki kültüre dair, sanata dair son bilgi kırıntılarını süzüp taarruza geçtim. ''Yav aşkım,geçen duydum ki Pink Floyd yeni kaset çıkarmış, koştum hemen aldım. Bi dinlesen öyle şahane ki insanı mest ediyor. Valla gerçekten de dedikleri gibi bu Pink Floyd progressive rock'ın taçsız kralı caaanım'' dedim. Dememle de ilişkimiz orada bitti.
Vay ben ne bileydim Pink Floyd adlı grubun yıllar önce dağıldığını, vay ben ne bileydim artık müzik yapmadıklarını...
Şimdi evde oturuyorum, birazdan Yusuf gelecek. Çay koyup ''Kurtlar Vadisi''ni izleyeceğiz.Evet belki biten bir ilişkinin ardından yüreğim yaralı ama en azından kafam rahat...
UMUT SARIKAYA
essraa
_-esocaneso-_
Emekli Moderator
ibukampus Demirbaşı
Site Puanı:
204
İlköğretim Matematik Öğretmeni
Modern gibi kadın
«
Yanıtla #1 :
22 Aralık 2009, 23:24:56 »
ayyy çok hoşmuş
Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için...
salihaaa
Emekli Moderator
Harbi ibukampuslü
Site Puanı:
102
fen
Modern gibi kadın
«
Yanıtla #2 :
22 Aralık 2009, 23:36:52 »
haha seni seven sen olduğun için sevsin kendini kabul ettirmek için sıkıntıya girmeye gerek yok
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
»
KANTİN
»
ERKEK DÜNYASI