coolizer önemli bir konuya değinmişsin, her zaman üzerine basarak söylediğim birşey alanınız çok geniş ki zaten problemde bu konumun getirdiği aç gözlülükten kaynaklı ve bir de DEVLETE AT KAPAĞI gerisinden sananecilik var ki tarif bile edemiyorum.
Daha önceki yazılarımda
Fizikçiler Ne İş Yapar? başlığı altında
şu mesajımda birçok Fen Edebiyat Mezunu arkadaşımızın yapabileceği meslekleri kısmen sıralamaya çalıştım burada bunlara ek ve güncel bilgileri de paylaşayım.
Bu paylaşımdan önce şunu belirtmeliyim ki ÜNİVERSİTE OKUMAK yanlızca bir yol çizer, bu yolları kullanmak size kalmış.
Eğitim hayatınız boyunca yanlızca okula gider gelir dersleri dinler sınavları da başarıyla geçerseniz YANLIZCA MEZUN olabilirsiniz ki iş başvurularında aranan kriterlerin yanlızca 1 tanesine sahip olursunuz ÜNİVERSİTE MEZUNU! Bu durum da sizi hiçbir şekilde diğerlerinden ileriye götürmez, takdir edersiniz ki rakiplerinizin hemen hepsi
üniversite mezunu.
Farklılık ortaya koyan birçok kişi aradığı işi bulabilmiştir genellikle. Bu farklılık sizin de öngörünüzle ortaya çıkmak zorunda ; ilave eğitimler alabilir veyahut ilgi duyduğunuz alanda kitaplar, seminerler ve akademik çalışmaları takip edebilrisiniz.
Yahu tamam anladık da ne iş yapacağız, dediğiniz duyuyorum

Bunu siz bilin değerli arkadaşlar, siz bilmezseniz kimse bilmez! Ben yine de size bir mikrar öneride bulunayım;
Eğitim Teknolojileri alanı oldukça açık ve önemli ki bu alana ÖZEL ilgili olmanız gerekli, gerisi kitaplar, araştırmalar ve seminerlerden ibaret!
Yazılımcı ( yazılım Uzmanı / Mühendisi ),
Sistemci ( Sistem Uzmanı / Mühendisi ) olabilirsiniz; bu durum da özel ilgi ile alakalı bir durum, üniversite eğitimini bu alana eğilimli tamamlamış Fen Bölümü Mezunu kimse bu meslekleri kolaylıkla icra edebilir ki üniversitemiz de bu alanda eğitimin temelleri sunulmaktadır, bu durum seçmeli ders olarak AA gelebilecek dersleri seçenler için pek geçerli olamıyor!
Dijital Reklamcılık, Sosyal Medya Uzmanlığı, İnternet Danışmanlığı, Arama Motoru Optimizasyonu gibi şu sıralar yükselişte olan ve geleceğin meslekleri konumunda ki meslekleri de amaç edinebilirsiniz; bunlar için de gerekli olan ÖN ŞART istek gerisi azim ve çalışmak!
Ayrıca Fen Edebiyat Mezunu arkadaşlarımızdan Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, kurumlarda ekip yöneticiliği,bankacılık gibi birçok mesleği icra edenler mevcut...
Çıkan kısmın özeti, önce ne istediğinizi bilin sonra onun için çalışın!
Sorunun cevabına gelince;
Üniversite çıkış tarihim sanırım 2007-2008
Mezun olduğum
Bölüm, Fizik
Çalıştığım
Kurum; Didaktik Eğitim ve Bilişim Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi
Son olarak eklemek istediğim nokta ise
AİBÜ Mezunu olmanın haklı gururunu yaşayın!