Reklamlar
En Cazip Avantajlarla Cep Telefonları 

Gönderen Konu: Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi  (Okunma sayısı 227 defa)

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 212
  • Fizik
    • aibü
Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi
« : 13 Ocak 2012, 15:56:53 »
Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Teknokent, Tekmer gibi yapıların yeni kurulan girişimci firmalara büyük bir destek olduğu aşîkar. Aramızda Bolu'da kendi işini kurmak isteyen belki öğrenciliği sürecinde bir ARGE firması ya da teknoloji geliştirme firması kurmak planına sahip arkadaşlarımız olabilir.

Bolu Teknokent'in Genel Müdürlüğünü Yard. Doç.Dr. Cihan Parlak hocamız yürütüyor, Ayrıca;

Şirket Yönetim Kurulu:

Prof. Dr. Resul Eryiğit         Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Rektör Yardımcısı
Doç. Dr. Cabir Terzioğlu     AİBÜ Ar-Ge Vakfı
Şerafettin Erbayram            Bolu Kalite Yem Aş.
Dr. Sait Koca                       Beypiliç Aş.
Emin Semercioğlu               Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Teknoloji Geliştirme Bölgesi Aş. Kurucu Ortakları:

Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Kalite Yem Aş.
Beypiliç Aş.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası
AİBÜ Ar-Ge Vakfı

Bölgenin kuruluş amacı, Üniversite, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini ve standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, tasarım kalitesini yükseltmek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak, Ar-Ge yeteneği ve geleneğine sahip uluslararası firmaların Bölgede Ar-Ge yapabilmeleri için gerekli teknolojik altyapıyı sağlamaktır.

Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kültür Mah. 1. Sk. Aibü-Şehir Kampüsü adresindedir.

Mail :teknokent [at] ibu.edu.tr

Tel: +90 374 254 10 00 - 1103

Girişimci arkadaşlar hem merkez birimden hemde şifayen bana sorularını sorabilirler.

Bol Şanslar
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2012, 15:58:37 Gönderen: admin »