Reklamlar
En Cazip Avantajlarla Cep Telefonları 

Gönderen Konu: Slothlar (tembel hayvanlar)  (Okunma sayısı 258 defa)

Çevrimdışı essraa

• _-esocaneso-_
  • Emekli Moderator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 206
  • Matematik Öğretmeni
Slothlar (tembel hayvanlar)
« : 28 Eylül 2009, 23:08:12 »

Tembel hayvanlar, (sloth) Orta ve Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında yaşayan canlılardır. Tüm memeliler arasında en yavaş hareket eden hayvanlar olarak bilinirler.

Bir anne tembel hayvanın yavrusuna doğru acele ederek ilerlerken bile, 1 saatte sadece 4 metre kadar hareket ettiği hesaplanmıştır. Tembel hayvanların uzun parmaklı elleri ve ayakları vardır ve parmakları bir tür elastiki maddeyle kaplıdır.

Keskin pençeleri sayesinde dalların üzerinde tersine doğru asılı bir şekilde uyumayı bile başarmaktadırlar.Haftada bir kez ağaçtan böbreklerini temizlemek için indikleri an en savunmasız anlarıdır.Çok yavaş oldukarından çok kolay bir av olabilirler.Tembellikerinden dolayı nesilleri tükenme noktasına gelmiştir.
Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için...

Çevrimdışı SailormooR

• Süper Moderator
  • Çalışkan Üye
  • Site Puanı: 149
  • Mimarlık
    • Hedera.
Slothlar (tembel hayvanlar)
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2011, 04:26:36 »

Tembel hayvanlar, günde 15 ila 18 saat uyuyarak en çok uyuyan hayvanların başında gelirler. Kalan zamanda ise yemek yerler ve tutundukları ağaç dalını değiştirirler. Pek fazla yemek yemeyip su içmedikleri de bilinmektedir, bu nedenle doğaya en az zararı olan hayvanlar olarak tanınırlar.

Konusu varmış  , bari birkaç resim daha ekliyeyim dedim , "benden de tembeli" varmış dedirtti kendileri ((:
I'm living with no feelings, at all , will be crazy !

"Sakın gelme sözlerim kayıp , Ayıp ediyorum kendime.."

Çevrimdışı ftmcr

• Emekli Admin
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 260
  • Matematik Öğretmeni
Ynt: Slothlar (tembel hayvanlar)
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2012, 00:30:32 »
biraz tembelik yapmaya ihtiyacım var benim de..