Reklamlar

Gönderen Konu: ENGELSİZ AİBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜ  (Okunma sayısı 516 defa)

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 193
  • Fizik
    • aibü
ENGELSİZ AİBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
« : 04 Ekim 2011, 12:23:41 »
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni engelli öğrenci ve personelin rahat ve bağımsız yaşayabileceği bir kurum haline getirmek amacı ile 'ENGELSİZ AİBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜ' çalışmalarını sürdürmektedir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gören engelli öğrencilerin üniversite içinde karşılaştıkları mimari ve eğitimleri ile ilgili her türlü engellere ilişkin sorunların belirlenmesi ve çözülmesi amaçıyla üniversite bünyesinde bir koordinatörlük kurulmuş ve çalışmalarına devam etmektedir.

AMAÇ
Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bulunan engelli öğrencilerin ve personelin engelsiz yaşamını sağlamaya yardımcı olmak.
Abant İzzet Baysal Üniversitesini engelli öğrencilerin ilk sırada tercih edecekleri bir üniversite durumuna getirmek.

HEDEF
Engellilerin karşılaşabilecekleri engelleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri belirlemek ve ortadan kaldırmak için çözüm önerileri sunmak, gerekli düzenlemeler yapmak.

GÖREVLER
1. Engelli olan öğrencilerin akademik, fiziksel, psikolojik ve sosyal yaşamlarını engellemeyecek biçimde öğretim programlarını düzenlemek için hem engelli öğrencinin devam ettiği eğitim ortamının düzenlenmesini sağlamak hem de engellilere yönelik araç gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, engellilere yönelik uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanması konularında kararlar almak.
2. Engelliler ve engellerin giderilmesi ile ilgili akademik ve idari personel ve öğrencilere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek.
3. Engelliler ve engellerin kaldırılması ile ilgili program ve projeler geliştirmek.
4. Seminer, konferans ve benzeri faaliyetler düzenlemek.
5. Engelliler ve engellerin kaldırılması ile ilgili kitapcık ve broşürler hazırlayarak dağıtmak.
6. İletişimde web sitesi kullanımını yaygın hale getirmek.

Çevrimdışı admin

• Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 193
  • Fizik
    • aibü
ENGELSİZ AİBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2011, 12:26:43 »
Engel Grupları
* Görme Engelliler
* Fiziksel Engelliler
* Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
* Öğrenme Güçlükleri
* Psikiyatdik/Psikolojik Sorunlar
* Konuşma ve Dil Sorunlar
* İşitme Engelliler ve Sağırlık
* Travmatik Beyin Hasarları
* Diğer Engel Grupları

İlgi Yasalar

Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma Ve Koordinasyon Yönetmeliği

Özürlülük Konusundaki Ulusal Mevzuat

Koordinatör - Yrd.Doç.Dr.Necmiye ÜN YILDIRIM
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü