Reklamlar
En Cazip Avantajlarla Cep Telefonları 

Gönderen Konu: Açıköğretim Hakkında ; ?  (Okunma sayısı 581 defa)

Çevrimdışı SailormooR

• Süper Moderator
  • Çalışkan Üye
  • Site Puanı: 149
  • Mimarlık
    • Hedera.
Açıköğretim Hakkında ; ?
« : 18 Eylül 2011, 22:15:24 »
Aramızda , ek olarak açıköğretim okuyanlarının bulunduğunu düşünüyorum.
- Açıköğretim de hangi bölümleri okudunuz ?
-Artıları eksileri nelerdir ?
-İkinci bir diplomanın iş hayatında ki etkileri nelerdir?
 Bilgilendirirseniz sevinirim.

Birde aramızda ikinci üniversite hakkını kullanmak isteyenler olabilir , onlarda sorularını sorabilirler (= Mesela ben başlayayım.

Mimarlık bölümü öğrencisiyim ve 2yıllık açıköğretim okumak istiyorum. Fakat "ikinci üniversite" kapsamında bana verilen haklardan 'işletme' ve 'kültürel miras turizm' arasında kaldım. (İkisi de direkt olarak ilgili değil bölümümle.) Varsa tavsiyeleriniz tecrübeleriniz , dört gözle beklemekteyim.
I'm living with no feelings, at all , will be crazy !

"Sakın gelme sözlerim kayıp , Ayıp ediyorum kendime.."

Çevrimdışı essraa

• _-esocaneso-_
  • Emekli Moderator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 206
  • Matematik Öğretmeni
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2011, 23:02:23 »
Ben de okuyorum ikinci üniversite olarak tatlım. benim bölümüm iktisat. Bence sen o iki bölümü de oku. Senin için ikisi de iyi olur. Senin bir sürü sertifikaya, seminer katılım belgelerine ve olursa diplomalara ihtiyacın var. Yani ne kadar dosyan dolu olursa sen de biliyorsun ki o kadar iyi :) Kayıtlar kasım sonu - aralık başı gibi olur. Askeri lojmanların orda aöf bürosu var. Kayıt işlemlerini harcını yatırdıktan sonra orda yapıyorsun. Daha ne öğrenmek istersen benden ve o bürodan da öğrenebilirsin mimarcım pınarcım :)
Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için...

Çevrimdışı SailormooR

• Süper Moderator
  • Çalışkan Üye
  • Mimarlık
    • Hedera.
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2011, 23:22:00 »
Bence sen o iki bölümü de oku. Senin için ikisi de iyi olur.

İki bölümü okumak benimde aklımda var ama, sertifika peşinde koşarken önümdeki 3 yıla ancak birini sığdırabilirim sanırım... Önceliği neye tanısam ? 

Ayrıca Teşekkür ederim Hocacım hocacım (: .

Çevrimdışı essraa

• _-esocaneso-_
  • Emekli Moderator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Matematik Öğretmeni
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2011, 23:46:11 »
rica ederim tatlım ne demek her zaman :)
öncelik işletme olsun bence. Diğeri biraz daha özel çünkü. bence önündeki 4 yıla sığdır ikisini de :) işletmeyi de sonradan 4 yıla tamamlarsın sonra gelsin iş teklifleriii  :}
boş durma tatlım çalıştır çalıştır boş kalma sakın hiç, hayat gençken güzel :)
Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için...

Çevrimdışı SailormooR

• Süper Moderator
  • Çalışkan Üye
  • Mimarlık
    • Hedera.
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 18:52:18 »
Teşekkür ediyorum ,Hocam (= İşletme gibi görünüyor önceliğim :)

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 212
  • Fizik
    • aibü
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2011, 20:03:41 »
Sevgili SailormooR
Girişimci Öğrenci... :) Öncelikle nacizane tavsiyem okul,ders,çizim,proje derken o güzelim üniversite yıllarınızı paralamayın,aman diyeyim. İkinci, Üçüncü hatta imkan verdikçe öğrenci olmaktan, okumaktan vazgeçin demiyorum ama ölçütleri korumanızı tavsiye ederim.

Bölüm tercihi olarak "Kültürel Miras ve Turizm" okumanı tavsiye ederim öncelikli nedeni alanınla daha ilgili ve farklı bir bölüm, işlemye bölümünü okumanın sana zararı olmaz ama 4YIL uzun bir süre, mesleğine yaklaştıkça yükün artacak ve AÖF'ye yeterli vakit ayıramayacak hale geleceksin ve süreç kötü giderse ister istemez etkileneceksin olumsuz olarak. 2 Yıllık bölümlerde ders sayısı az olması sebebiyle başarı oranı konsantrasyona bağlı olarak daha yüksek.  Kaldı ki mezuniyetini takiben İŞLETME alanında mastır programlarına dahil olup bu ünvanı yakalayabilirsin.

"Kültürel Miras ve Turizm" bölümünden etkilenip RESTORASYON ve MİMARLIK TARİHİ hakkında bir atılım yapmaman için hiçbir sebep göremiyorum :)

Bol Şanslar

Çevrimdışı essraa

• _-esocaneso-_
  • Emekli Moderator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Matematik Öğretmeni
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2011, 21:09:22 »
Teşekkür ediyorum ,Hocam (= İşletme gibi görünüyor önceliğim :)
Rica ederim mimarcım :)

Çevrimdışı SailormooR

• Süper Moderator
  • Çalışkan Üye
  • Mimarlık
    • Hedera.
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2011, 21:43:01 »
Sevgili SailormooR

"Kültürel Miras ve Turizm" bölümünden etkilenip RESTORASYON ve MİMARLIK TARİHİ hakkında bir atılım yapmaman için hiçbir sebep göremiyorum :)

Bol Şanslar

Öncelikle teşekkür ederim.

İlk senem restorasyon üzerine geçti , buna stajlarım dahil , kendimi bir türlü yakın göremiyorum bu alana. (Zaten henüz başındayım :) ) Tarihe olan ilgimle tezat bir durum oluşturuyor bu halim. O yüzden önümüzde ki iki yıl içinde alacağım sanat , restorasyon ve tarih derslerini bekliyorum. Alanımın tam oturması için , o zaman Kültürel Miras ve Turizm'e yönelip ilgi ile okurum diye düşünüyorum. Ama tabi hala düşünüyorum :)

İşletmenin bana getireceği tek artı , iş sektöründe bir mimar ve işletmeci olarak görünecek olmamdır ( Gibi görünüyor.) Bir adımlık öncelik belki de.

AÖF işletme okuyanlarla konuşma fırsatı buldum ama Kültürel Miras ve Turizm okuyan kimseyle konuşamadım henüz. Bakalım hayırlısı (:

Çevrimdışı admin

• AİBÜ
  • Administrator
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 212
  • Fizik
    • aibü
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2011, 00:31:04 »
  Öncelikle teşekkür ederim.

İlk senem restorasyon üzerine geçti , buna stajlarım dahil , kendimi bir türlü yakın göremiyorum bu alana. (Zaten henüz başındayım :) ) Tarihe olan ilgimle tezat bir durum oluşturuyor bu halim. O yüzden önümüzde ki iki yıl içinde alacağım sanat , restorasyon ve tarih derslerini bekliyorum. Alanımın tam oturması için , o zaman Kültürel Miras ve Turizm'e yönelip ilgi ile okurum diye düşünüyorum. Ama tabi hala düşünüyorum :)

İşletmenin bana getireceği tek artı , iş sektöründe bir mimar ve işletmeci olarak görünecek olmamdır ( Gibi görünüyor.) Bir adımlık öncelik belki de.

AÖF işletme okuyanlarla konuşma fırsatı buldum ama Kültürel Miras ve Turizm okuyan kimseyle konuşamadım henüz. Bakalım hayırlısı (:

Kültürel Miras ve Turizm bölümü oldukça yeni bir bölüm daha önceleri Örgün Öğretimde de yoktu ancak Turizm Bölümleriyle bağdaştırılabilir.

Tercih oldukça sıkıntılı bir süreç

Bol Şanslar

Çevrimdışı ftmcr

• Emekli Admin
  • ibukampus Demirbaşı
  • Site Puanı: 260
  • Matematik Öğretmeni
Açıköğretim Hakkında ; ?
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2011, 20:50:50 »
neden 2yıllık bölüm okuyosun ki olmuşken 4yıllık bişey okumalısın bence..
özellikle kültürel miras ve turizm ile ilgilenmek istiyorsan bu alanda yülsek lisans yapmalısın senin için daha avantajlı olur.